12 -18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası kutlaması

• DSC_5647.JPG
  • DSC_5751.JPG
  • DSC_5732.JPG

12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Hemşireler Haftası etkinlikleri kapsamında hastanemiz Konferans Salonunda program düzenlendi.

Programa Başhekim Doç.Dr.Bahar AYDINLI, Türk Hemşireler Derneği Mersin Şubesi Başkanı Arzu Özel ve yönetim kurulu üyeleri, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Bilge AYDINOĞLU GÖKŞEN ve yardımcıları, Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Arife ÜNÜVAR ve hastanemizde çalışan hemşireler ve diğer sağlık personelleri katıldı.

Konuşma yapan yöneticiler tarafından Hemşirelerin, COVID-19’la mücadelede, sağlık sistemini ayakta tutan temel bileşenlerden biri olduğu belirtildi.

Programda Uluslararası Hemşireler Birliğinin 2022 yılı için ‘Küresel sağlığı güvence altına almak için hemşireliğe yatırım yapın, haklarına saygı gösterin’ teması, Covid-19 Pandemisi ve Hemşirelik, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hemşirelik hizmetlerine yönelik yapılan mesleki ve sosyal faaliyetler konusunda sunumlar yapıldı ve Pandemi süresince Covid Yoğun Bakım da özveriyle çalışan Hemşire Sayın Nurdan Taşkın duygularını anlatttığı bir konuşma yaptı.

Covid 19 Mücadelesinde sürecin başından beri fedakarca görev yapan tüm  hemşireler adına Sorumlu hemşirelere plaket ve çiçek takdimi yapıldı.

Program pasta kesimi ve müzik dinletisi ile sona erdi.