Genel Hastane Kuralları Yatan Hasta
17 Mayıs 2024

1. Size huzurlu bir ortam sağlanması için, hasta odası ve servis koridorlarında yüksek sesle konuşulmaması, gürültü yapılmaması, odalarda bulunan televizyonları başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanılması; doktor vizit saatlerinde ve saat 22.00’den sonra telefonların kapatılması veya sesini kısık tona ayarlanması önemlidir.
2. Hastanemize yattığınız andan itibaren size özel ve sağlık personelinin bilmesi gereken tüm bilgileri hekim ve hemşireniz ile paylaşınız.
3. Hastaneye yatmadan önceden kullandığınız ilaç var ise mutlaka hekiminize bilgi veriniz. Hekiminiz kullanmanızı uygun bulur ise ilaçlarınızı servis hemşirelerine teslim ediniz.
4. Size bağlı bulunan tıbbi malzeme, araç, ekipmanlara hiç bir şekilde dokunmayınız. Görevli sağlık personelinden yardım isteyiniz.
5. Servis hemşirenizin bilgisi olmadan servisten ayrılmayınız.
6. Size ait kıymetli eşyalarınızı (altın, para vs) yanınızda bulundurmayınız.
7. Refakatçinizin güven duyduğunuz kişiler olması önemlidir.
8. Size hastane dışından getirilecek yiyecek ve içecekleri kabul etmeyiniz. Sizin ve refakatçinizin yemekleri genel esaslar dahilinde hastanemiz tarafından karşılanır.
9. Hastane binası içerisinde sigara içmeyiniz, içenleri uyarınız.
10. Hastane ziyaret saatleri her gün Öğle: 13.30 – 15.00 Akşam: 19.00 – 20.30 saatleri arasındadır. Sizin sağlığınız açısından bu saatler dışında ziyaretçi kabul edilmesi için ısrar etmeyiniz.
11. Hastanede size hizmet için bulundurulan hiçbir malzemeyi hastane dışına çıkarmayınız ve zarar vermeyiniz.
12. Hasta odanızı ve tuvaletleri temiz olarak kullanınız, gereksiz elektrik ve su kullanımından kaçınınız. 13. Hastane kuralları konusunda siz kıymetli hastalarımız, refakatçilerimiz ve ziyaretçilerimizin görevlilere yardımcı olmasını bekliyoruz. 14. Hastane irtibat telefon numaraları : (0324) 225 10 00 dır