Hasta Ziyaret ve Ziyaretçi Kuralları
09 Ocak 2023

HASTA ZİYARET VE ZİYARETÇİ KURALLARI

Hastaneler insanlar için en önemli devlet kurumlarından biridir ve insanlara hizmet için vardır. Hastalara en iyi şekilde hizmet verebilmesi için hastalarımıza önemli görevler düşmektedir.
Hasta ve refakatçilerin bu bilinçle hareket etmeleri gerekir.
Hastane Kurallarına tüm hasta ve hasta yakınlarının uyması gerekir. Hastane ziyaretleri Pandemi (Covid 19) nedeniyle geçici olarak durdurulabilir ya da kısıtlanabilir.
Hastane ziyaretleri, belirlenmiş ziyaret saatleri çerçevesinde yapılmalıdır.
Hastane ziyaret saatleri her gün Öğle: 13.30 – 15.00 Akşam: 19.00 - 20.30 saatleri arasındadır. Ziyaret sırasında 10 (on) yaşından küçük çocuklar kişisel koruyucu malzemelerin kullanımı konusunda zorlanabilecekleri için özel durumlar dışında, erişkin ve çocuk yoğun bakım servislerine ve diğer servislere ziyaretçi olarak alınmaz.
Çocuk hastaların hekim onayı olmak koşulu ile ve kliniğin uygunluğuna göre kardeş ve arkadaşları tarafından ziyaret edilmesine izin verilebilir.
Özellikli hastanın ya da hastanın odasını paylaştığı diğer hastaların durumunu dikkate alarak, bölüm hemşireleri ziyaretçi sayısını ya da ziyaret saatlerini kısıtlayabilir.
Özellikli hasta gruplarının bulunduğu bölümlerde (Tüm Yoğun Bakımlar, Yeni Doğan Yoğun Bakım vb.), mevzuat, bilimsel norm ve ilgili bölümün ziyaret kuralları doğrultusunda hareket edilmelidir. Hastane binası içerisinde kapalı alanlarda sigara içilmesi kanuni olarak yasaktır. Hastane binası içerisinde yüksek sesle konuşulmamalıdır. Hasta, servis hemşiresinin bilgisi olmadan servisten ayrılamamalıdır.
Ziyaretçilerin hastane dışından yiyecek ve içecek getirmemesi, diyetisyen kontrolü olmayan hiçbir yiyeceğin hastaya verilmemesi gerekmektedir.
Hasta yataklarına oturulmamalı, (sağlığınız ve ihtiyaç halinde kullanılabilmesi için) hasta eşyaları kullanılmamalıdır. Ziyaret sırasında, hastaya bağlı bulunan ekipmanlara hiç bir şekilde dokunmamalıdır.
Ziyaretçiler el hijyeni kurallarına uymalıdır.
Ziyaret öncesi mümkünse mutlaka eller yıkanmalıdır.
Hastanın odasının kapısında uyarı işaretleri varsa uyarılara dikkat edilmelidir.
Ziyaretçiler doktor ve hemşire direktifleri dışında hastaya herhangi bir uygulama yapmamalıdır.
 Ziyaretçiler kişisel temizlik alanlarını temiz kullanılmalıdır. Hastane malına zarar verilmemelidir. Hastane kuralları konusunda görevlilere yardımcı olunmalıdır.
Hastane irtibat telefon numaraları : (0324) 225 10 00 dır.