Diyabet Eğitimi ile Çocuklar Güvende
26 Ağustos 2024

Mersin Şehir Hastanesi, yeni diyabet tanısı almış çocuklar ve ailelerine kapsamlı bir eğitim programı sunarak, diyabet yönetiminde güvenli adımlar atılmasına büyük katkı sağlıyor.

Pediatri Diyabet Hemşiresi Nida Tuncal, çocuklar ve aileleri için diyabetle yaşamın inceliklerini öğretirken, hastalığın yönetimi konusunda da hastalara bilgiler veriliyor. Hemşire Nida Tuncal tarafından verilen eğitimlerde, diyabetin ne olduğu, doğru insülin uygulaması, kan şekeri ölçümü ve egzersizin önemi gibi konular detaylı bir şekilde ele alınıyor. Ayrıca, kan şekeri düşüklüğü ve yüksekliği gibi acil durumlarda nasıl müdahale edilmesi gerektiği de öğretiliyor.

Mersin Şehir Hastanesi, diyabet teknolojilerini yakından takip ederek, doktor onayıyla insülin pompası ve glikoz sensörleri gibi cihazları çocukların hizmetine sunuyor. Hemşire Nida Tuncal, bu cihazların kullanımı ve glikoz verilerinin doğru şekilde okunması konusunda ailelere gerekli eğitimleri vererek, diyabet yönetimini daha da kolaylaştırıyor.

“EĞİTİMLER ÇOK ÖNEMLİ”

Diyabet Hemşiresi Nida Tuncal, “Tüm çocuklarımızı ve ailelerini kliniğimize bekliyoruz. Diyabet yönetimi, doğru bilgi ve destekle çok daha kolay. Mersin Şehir Hastanesi’nin diyabetli çocuklar için sağladığı hizmet çok önemli. Verdiğimiz eğitimler sayesinde, çocuklar ve aileleri diyabetle daha bilinçli bir şekilde mücadele ediyor” dedi.