Sıcak yaz günlerinde su tüketimine dikkat çektiler
06 Ağustos 2024

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emrah Ceviz, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. İbrahim Akça, Destek Hizmetleri Başkan Vekili Enver Çelik, Halk Sağlığı Başkanı Dr. İlhan Aydın ve Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahar Aydınlı artan sıcaklıklarla beraber, Mersin'in sıcak yaz günlerinde günlük su tüketimine dikkat çektiler.
Su tüketiminin önemine değinen yapan yetkililer, sağlıklı bir yaşam için herkesin yeterli miktarda su içmesi gerektiğini belirten Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emrah Ceviz, paylaştıkları video aracılığı ile vatandaşlara su içme alışkanlığını kazandırmak için kendi su tüketimlerini örnek gösterdiler.
Vali Ali Hamza Pehlivan, "Güzel Mersinimizin sıcak yaz günlerinde ben en az 2,5 litre su tüketiyorum. Ya siz ?" dedi. Aynı şekilde İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emrah Ceviz de günde en az 2,5 litre su tükettiğini söyledi. Videoda Mersin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahar Aydınlı, sıvı tüketiminin vücut fonksiyonları için hayati önem taşıdığını belirterek, sağlıklı bir yaşam için sıvı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.