5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü kapsamında etkinliğimiz.
06 Mayıs 2022

Her yıl sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonlar dünya çapında yüz milyonlarca hastayı etkiler; insanlar antibiyotiklere dirençli olanlar da dahil olmak üzere, sağlık hizmeti sırasında edinilen enfeksiyonlardan ölür veya önemli ölçüde etkilenir.

Her yıl 5 Mayıs’ta DSÖ, “ Ellerinizi Temizleyin: HAYAT KURTARIN” kampanyasını, sağlık hizmetlerinde el hijyeni konusunda farkındalığı arttırmak, insanları harekete geçirmek ve bir araya getirmek için küresel bir gün olarak kutluyor.

Her seviyedeki sağlık çalışanı ve sağlık kurumlarına erişim sağlayan herkesin el hijyeni için birleşmesi gerekmektedir. Her yerde yüksek kaliteli daha güvenli bakım için

“El hijyeni konusunda birleşin, konuşun ve birlikte çalışın.”

Ülkemiz genelinde sağlık kurumlarında gerçekleştirilmesi beklenen “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” etkinlikleri kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerde yapılması beklenen haberli el hijyeni gözlemleri sonucunda Mersin Şehir Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde 2022 yılı 1.dönem El Hijyeni Uyum Oranlarına göre %85 ve üzeri puan alan kliniklere Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından düzenlenen teşekkür belgeleri takdim edildi.

El hijyeni, bilindiği üzere enfeksiyon kontrol önlemlerinin en kolay uygulanabilen ve en etkili yöntemlerinden birisidir. Özellikle sağlık çalışanlarının davranış değişikliğinde bulunması, yani el hijyeni uygulanmasını artırması ile sağlık bakım hizmeti veren kuruluşlarda enfeksiyonların yayılımı engellenebilecektir. Sağlık bakımı ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde, hastane ortamında 5 durumda el hijyeni sağlanması en etkili yöntemdir. Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerde yapılması beklenen haberli el hijyeni gözlemleri sonucunda Mersin şehir eğitim ve araştırma hastanesinde 2022 yılı 1.dönem El Hijyeni Uyum Oranlarına göre %85 ve üzeri puan alan kliniklere Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından düzenlenen teşekkür belgeleri takdim edildi.

• DSC_5407.JPG
  • DSC_5408.JPG