Mersin Şehir Hastanesi Çocuk Kardiyoloji branşında...
08 Nisan 2019

Mersin Şehir Hastanesi Çocuk Kardiyoloji branşında, anne karnındaki bebeğin kalbinden başlayarak, 18 yaş bitimine kadar olan fetüs, bebek, çocuk ve ergen kalp hastalıklarının tanı, tedavi ve takibi yapılmaktadır.

Bu hastalıklar arasında daha çok doğuştan kalp hastalıkları(delikler, darlıklar), sonradan gelişen kalp hastalıkları (romatizmal kapak hastalıkları, enfeksiyöz hastalıklar) ve kalp ritmi bozuklukları bulunmaktadır.

Hastalarımız sıklıkla kalpte üfürüm duyulması, morarma, çabuk yorulma, göğüs ağrısı, çarpıntı, baş dönmesi, bayılma (senkop) ya da yüksek tansiyon gibi yakınmalarla polikliniğimize başvurmaktadır.

Hastalarımızın büyük kısmında elektrokardiyografi (EKG), telekardiyografi ve ekokardiyografi ( EKO) gibi yöntemlerle tanı konulabilmektedir. Anne karnındaki bebek kalbi ise ‘’ fötal EKO’’ ile değerlendirilmeleri yapılmaktadır.

Sağlığınız Bizim İçin Değerlidir.
Mersin Şehir Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Özyurt

• kardio.jpg