T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI MERSİN ŞEHİR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

MERSİN ŞEHİR HASTANESİ  EMZİRME POLİTİKASI

• Emzirme; bebeklerin sağlıklı büyüme ve gelişmeleri açısından en ideal beslenme şeklidir. Bundan dolayı hastanemizin bebek  beslenmesinde izlediği temel politika anne sütü ile beslenmedir.  Hastanemizin tüm personeli anne sütü ile beslenmenin önemi ve emzirme konusunda eğitim almış olup, hastanemize başvuran gebelere ve annelere bu konularda danışmanlık yapabilir.
  • Doğumdan sonra anne ve bebek iletişimin başlaması açısından emzirme önemlidir. Hastanemizde doğumu takip eden ilk 30 dakika içerisinde bebekler ebe gözleminde emzirilir. Doğru emzirme gerçekleşene kadar anneye bu konuda destek sağlanır.
  • Tıbbı bir gereksinim olmadığı sürece; anne ve bebek iletişiminin devam etmesi, görsel ve tensel temasın sağlanması ve annenin bebeği her istediğinde emzirebilmesi için anne ve bebeğin 24 saat aynı odada kalmaları sağlanır.
  • Hastanemizde tıbbı bir zorunluluk olmadıkça bebeklerin anne sütü dışında bir besinle beslenmesine izin verilmez.Bebeklere biberon ve emzik kullanımı önerilmez.
  • Annelere bebeklerine ilk 6 ay sadece anne sütü vermenin önemi anlatılır, altı aydan sonra ek gıdalarla birlikte en az2 yaşına kadar emzirmesi konusunda cesaretlendirilir.
  • Annelere bebeklerinden ayrı kalmaları gerekirse, bebeği anne sütü ile beslemeye nasıl devam edeceği, sütün nasıl sağılacağı ve nasıl saklanacağı konularında   bilgi verilir.
  • Hastanemizde annelerin rahatlıkla ulaşıp, bebeklerini emzirebileceği  emzirme odaları oluşturulmuştur.
  • Annelere hastanemizden taburcu olduktan sonra emzirmeye devam etmeleri için anne sütü ve emzirmenin önemi, emzirmede karşılaşabilecekleri sorunlar hakkında yazılı ve sözlü olarak bilgi verilir.
  • Hastanemizde mama  reklamı ve tanıtımı yapan hiçbir materyale ver verilmez.