Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.
01 Mart 2021

Bir hasta yakınının sosyal medya üzerinden yaptığı "Mersin Şehir Hastanesi onkoloji servisi, tam 4 saattir babama takılı olan idrar sondasını erkek hemşire yok diye değiştirmiyor. Neden diye sorduğumda “caiz değil’ cevabı aldım" şeklindeki paylaşımı üzerine bu açıklamaya gerek görülmüştür.

Hastanemiz hizmet kalite standartları ve tıbbi deontoloji çerçevesinde vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.

Konu Müdürlüğümüze intikal ettiği anda olay ile ilgili inceleme-soruşturma başlatılmış olup hasta yakınıyla yaptığımız görüşme neticesinde yatak çarşafını değiştiren bir hizmetli personelin sözü üzerine bu tepkinin verildiği anlaşılmıştır. Yetkisiz bir kişinin sarf ettiği sözlerin, görevini hakkıyla yapan sağlık personelimizle ilişkilendirilmesinden duyduğumuz üzüntüyü kamuoyu ile paylaşmak isteriz.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü
Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi