HASTANEMİZ ÇOCUK CERRAHİ KLİNİĞİ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ:
01 Mart 2021

HASTANEMİZ ÇOCUK CERRAHİ KLİNİĞİ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ:

Boynunda lenfanjiom kitlesiyle doğan Asel bebek Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlığına kavuştu.

Taşpınar çiftinin bebeği Asel'in anne karnında boynunda lenfanjiom kitlesi tespit edildi.

Takip altına alınan çiftin bebeklerinin doğumu Mersin Eğitim ve Araştırma Şehir Hastanesi'nde kontrol altında yapıldı.

Doğum sonrasında kitle 20x15 boyutuna ulaşarak Asel bebeğin yüz ve boyun kısmını kapattı. Belirlenen boyut nadir görüldüğü ve riskli olduğu için enjeksiyon yöntemiyle tedavi edilen Asel bebek sağlığına kavuştu.

Tedaviyi gerçekleştiren Çocuk Cerrahi Uzmanı Arman Api, AA; bebeğin solunum sıkıntısı çekmemesi için doğumun kontrol altında yapıldığını belirtti.

Gerekli tedbirlerin alınmasının ardından tedaviye başladıklarını vurgulayan Api, şöyle devam etti:

"Kitle çok büyük olduğu için hemen ameliyat şansımız yoktu. Riskli olduğu için enjeksiyon yöntemini uyguladık. Oldukça büyük bir kitlesi vardı boynunda, yaklaşık 20x15 santimetrelik. Doğum sonrası gerekli tedbirleri aldık, yeni doğan ünitesine yatırdık. Kitle büyük olduğu için cerrahi müdahale elverişli değildi. Ender görülen bir şey ama bu boyutta çok nadir. Oldukça ciddi. Ebat olarak da yerleşke olarak da tüm boyun ve yüzün yarısını dolduran bir kitleydi.Oradaki sıvıyı boşaltıp onun yerine o bölgeyi yapıştırıcı dediğimiz sklerozan bir madde enjekte ettik. Başarı oranı da yüksek oldu. Çok iyi bir yanıt aldık. Sonuç çok yüz güldürücü oldu."

Api, Asel bebeğin belli aralıkla kontrollere geleceğini belirterek, şuanki görüntünün iyi bir sonuç olduğunu söyledi.

Anne Sibel Taşdemir ise kızının sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirtti.