MERSİN ŞEHİR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDE BİR  İLK

• ortopedi 3.jpg
  • ortopedi 2.jpg
  • ortopedi 1.jpg

Yakın zamanda eğitim araştırma hastanesi olan Mersin Şehir Eğitim  ve Araştırma Hastanesi'nin Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde ilk defa skolyoz ameliyatı gerçekleştirildi. Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmayoloji bölümünde gerçekleşen ameliyat Op. Dr. Anıl Taşkesen  ve cerrahi ekibi tarafından yapıldı.

Skolyozun omurganın ön arka plandaki eğriliğini tanımlayan bir hastalık olduğunu aktaran Op. Dr. Anıl Taşkesen:

"Bu hastalığın ileri ki evrelerinde cerrahi tedavi gerekmektedir. 3. basamak sağlık hizmeti sunmaya başlamadan önce Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, skolyoz ve kifoz şikayetiyle başvuran hastalar üst merkezlere yönlendiriliyordu. Artık hastalarımızın takip ve tedavisi hastanemizin Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde başlamıştır. Bu hastalıkların erken evrelerinde korse tedavisi yeterli olabilirken ileri evrelerinde cerrahi tedavi kaçınılmazdır.

Hastanemiz bu cerrahinin yapılabilmesi için yeterli donanıma sahiptir. Mersin ilinde açılan bu sağlık kompleksinde her türlü omurga deformitesi tedavi edilebilecek düzeye gelmiştir.

Diğer ortopedik hastalıklarda olduğu gibi omurga deformitesi konusunda da Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma  Hastanesi ortopedi ekibi yeterli donanıma sahiptir."

Taşkesen, "  Hastanemizde skolyoz ve kifoz cerrahisi dışında farklı ortopedik alanlarda da ilkleri gerçekleştirmek için Ortopedi ve Travmatoloji ekibi olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz ve hastaların hak ettiği en iyi sağlık hizmetini almalarını sağlayacağız." dedi.